Založ si blog

Keď dvaja robia to isté, ale jeden môže a druhý nie

Na radnici v Humennom mal zaviať čerstvý vietor. Také aspoň boli sľuby. Z kampane si všetci pamätáme, čo všetko robilo predchádzajúce vedenie mesta zle a vypočuli sme si priehršť sľubov, čo už bude dobre. Prešli dva mesiace… a všetko je ešte horšie.

 

Pred voľbami silno rezonovala téma poverovania riaditeľov školy predchádzajúcou primátorkou. Primátor Meričko jasne deklaroval, že poverovanie riaditeľov je nezákonné a on by také v živote neurobil. Jedným z prvých krokov v úrade bolo, že odvolal riaditeľa ZUŠ na Mierovej a… áno. Poveril „dočasného“ riaditeľa. To si snáď robí srandu?! Naozaj si myslia, že máme pamäť ako podenka?

Druhý príklad, ešte zábavnejší. Pred minuloročným plesom, v rámci predvolebnej kampane sa strhla gigantická znôška hejtu na míňanie peňazí Humenčanov. Že je to nezmysel a že žiaden ples nám netreba a radšej treba peniaze dať tam, kde urobia nejakú inú službu. Rok sa s rokom zišiel, 21. ročník plesu sa veselo chystá a 9. februára sa budú míňať peniaze úplne inak, než sa míňali pred rokom? Keď som si pozrela program plesu, tak len na tento odhadom dá mesto Humenné rádovo tisíce Eúr.

A ešte do tretice všetko dobré. Minulý rok prišla obrovská kritika na to, že si mesto vzalo úver 2 milióny euro (mimochodom, 1 milión ostal pre súčasné vedenie, tak prečo ho nevrátili?) a už aj vrabce čvirikajú, že Humenné si ide zobrať ďalší úver. Lebo vraj ako sa vyjadrili poslanci „mládežníci“, ani sami neverili, koľko peňazí zostalo v kase a koľko si ešte môžu požičať, keďže stav zadĺženosti mesta je len 13 percent. Čerešnička na torte – spokojný bude aj tamojší oligarcha – treba mu dodať ďalších klientov a tak sa ide stavať bytovka, pripojená na jeden z najdrahších zdrojov tepla na Slovensku. A samozrejme z úveru od Štátneho fondu na podporu bývania, ktorý má byť vo výške okolo milióna eúr.

Povedala by som, že vodu kážu, víno pijú. Ale toto je ešte absurdnejšie. Všetko, na čo predtým pľuli, tak je zrazu dobré, zákonné. Robia to ako cez kopírak a čoraz viac ma utvrdzujú v tom, že všetky tie predvolebné trestné oznámenia boli účelové klamstvá pre zmätenie voliča.

Bude pomník Kuciakovi ďalšou hanbou v Humennom?

31.01.2020

Opäť som sa stretla s priateľmi v mojom rodnom meste. Zistila som, že Humenné je opäť polarizované iniciatívou samozvaného spolku Príď a poznaj, ktoré chce na Južnom námestí postaviť pomník Jánovi Kuciakovi a jeho snúbenici, ktorí boli zavraždení minulý rok. Pomník by mal byť zadarmo, mesto má poskytnúť vraj iba pozemok. Ale ako to už býva, veci zadarmo sa oplatia [...]

Nezabúdajme, že aj v komunálnej politike ide o peniaze až v prvom rade

08.04.2019

Pod rúškom veľkej politiky sa neraz skrýva ta malá, menej zaujímavá, ako keby ľudí zaujímala iba pri voľbách, alebo keď potrebujú urobiť poriadok s neposlušnými psíčkarmi. Ale netreba zabúdať, že aj v nej ide o peniaze až v prvom rade. Aspoň sa to tak javí, keď som sa zamyslela nad kauzičkami z našich končín. Porozprávam vám tri príbehy o tom, ako sa [...]

V Prešove nám pribudnú nové pamätihodnosti, niektoré sú umne skryté

12.02.2019

Po dlhom čase ma k napísaniu blogu inšpirovala dobrá správa. Mestské zastupiteľstvo v Prešove má rozhodnúť o rozšírení zoznamu pamätihodností (keď toto čítate, možno už rozhodlo, rokovanie je/bolo 13.2.2019). Ale samozrejme by som to nebola ja, aby som aj trošku nepodpichla. Najskôr k tej dobrej správe. Myslím si, že mesto Prešov má čo ponúknuť turistom, čo sa [...]

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

petrabacovcin

Po desiatich rokoch v Bratislave som sa rozhodla vrátiť naspäť do rodného kraja. Bližšie k rodine a s víziou, že aj v našom krásnom a jemne zaspatom kraji sa dajú robiť aj zaujímavé veci.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 73542x
Priemerná čítanosť článkov: 3677x

Autor blogu

Kategórie